antradienis

3. Medžioklė ir jos taktika

Suderinam susitikimą. Pašnekovas patikslina, kad man derėtų laukti „Fluxus Ministerijos“ pirmame aukšte. Aišku, atvykus paskambinti – jis skubiai nusileis ir pasitiks. Skamba puikiai.

Atjudu kelios minutės prieš sutartą laiką. Skambinu. Edgaras Stanišauskas atsiprašo vėluosiantis. Niekur neskubu. Laukiu dešimt minučių – dvidešimt – pusvalandį. Skambinu ir bandau priminti apie savo egzistavimą. Vėlei atsiprašoma ir pažadama ne už ilgo nusileisti. Nieko tokio, juk viso labo laukiau tik valandą.

Rankų paspaudimas, prisėdimas ant sofkutės ir pasipasakojimas, kokiu klausimu atvykau. Esu maloniai išklausytas, pasiūloma patalpa. Ta pati tvarka kaip ir visiems – susimoki mokesčius ir gali darbuotis visuomenės labui. Tiesa, bendravom vos 5 minutes.

Kadangi šiuo metu žadėtoji patalpa neatlaisvinta, siūloma susiskambinti kitą dieną.

Na ką, rašau kitądien.


Atsakyti nesivarginama, telefonas vėl nekeliamas. Bandau taktiką – kasdien iki penkių skambučių iš kelių skirtingų telefonų. Pradžia padaroma iš asmeninio numerio (kuris tikriausiai senai įrašytas į ignoruojamųjų sąrašą), tuomet skambučiai iš kitų numerių. Kas juokingiausia?

  • Į kitus numerius kartais atsiliepiama, bet visada siūloma perskambinti ryt;
  • Kartas nuo karto, netyčiom (galbūt žaidžiant telefonu), į dalį skambučių atsiliepiama ir pasimetusiu balsu neaiškiai nusakoma situacija (lydima standartinio „susiskambinam ryt“);
  • Dalis tiesiog atmetama;
  • Vėliau padidėja oponento budrumas ir visi nežinomi numeriai jau ignoruojami.
Situacija panašėja į nevykusią medžioklę ar kokį tai vaikišką žaidimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą